Bály pořádané městem nejsou novinkou. Kdysi bývaly pravidelnou součástí plesové sezóny a po několikaleté odmlce přišli s nápadem je obnovit manželé Lukešovi. Uvedla to ředitelka Městského kulturního střediska ve Stříbře Martina Sihelská. „Zpočátku jsem sice byla skeptická pořádat další ples v době, kdy jejich návštěvnost velmi klesá. Ale i když nebyl ten loňský ples plný, musím říci, že se vydařil. Kdo prostě chtěl přijít a bavit se, tak si to užil," konstatovala.

Letošní bál má podle ní opět zajímavý program a hlavně je pro širokou veřejnost. „To bych chtěla skutečně zdůraznit, mnoho lidí se domnívá, že když jde o městský bál, že tam budou samí úředníci a pro ostatní to není. Ale pravda je opakem. Tento bál pořádá město právě pro veřejnost," vysvětlila Sihelská s tím, že samozřejmě někteří zástupci města na plese budou. Zahájení se chopí stříbrský starosta Bohuslav Červený. „Ale jinak se budou prostě všichni bavit a tančit," dodala ředitelka.

Bál nese podtitul: Stříbrští dělají zábavu Stříbrským. „Ano, když městský bál, tak ať se prezentují naši občané, myslím, že tak to má být. Proto bál bude moderovat David Junek, učitel zdejší střední odborné školy. Na začátku zahrají žáci z umělecké školy pod vedením Miloše Matějky a pěkné předtančení mají studenti zdejšího gymnázia. Pak začne taneční zábava, kterou ještě na chvilku přeruší vystoupení Irských tanců ze Stříbra, břišní tanečnice z Domu dětí a mládeže Stříbro a půlnoční překvapení má přichystaný divadelní soubor Divoch. Snad se to bude líbit," věří Sihelská. Pro návštěvníky má upozornění na nevšední zajímavost. „Na bále bude k vidění také nevšední výstava Stříbrských zpravodajů. Nejstarší je z roku 1946 a určitě upoutají svým vzhledem. Titulní stránky se dost měnily od ručně psaných až po dnešní barevné tisky. Za to bych chtěla poděkovat Františku Samcovi a Karlu Jandovi, že sáhli do svých archivů," doplnila ředitelka MKS ve Stříbře a posteskla si: „Škoda, že některé ročníky nám chybí."

Bál také představí stříbrské školy, organizace i podniky pomocí naistalovaných nástěnek. O výzdobu sálu se postaraly děti stříbrských základních škol. Předprodej vstupenek je v kanceláři MKS ve Stříbře.

Městský bál se koná tento pátek 15. března ve stříbrském kulturním domě. Začátek je ve 20 hodin. K tanci i poslechu zahraje kapela Amati Band.