Císař Václav Vydra na scénu před diváky přijel na koni, Pavel Vítek exceloval coby Pešek a Petr Jančařík se bravurně zhostil role cyperského krále. Podobné umělecké vystoupení je unikátní v rámci regionu a diváci neskrývali nadšení. „Mám muzikály ráda a tak tento jsem nemohla vynechat. Nelituju a provedení bylo velice pěkné. Zámek tomu navíc dodal atmosféru," pochvalovala si Markéta Novotná z nedalekých Mariánských Lázní a dodala, že prý úplně zapomněla na nepříznivě chladný večer.

O zámek a jeho okolí pečuje sdružení Občané pro rozvoj a prosperitu areálu zámku Chodová Planá, které se zhostilo úkolu Poberounský divadelní soubor přivést právě sem. "Muzikálu se zúčastnilo přibližně devět set platících diváků. I s dětmi pak máme spočítáno na tisíc dvě stě diváků, z Chebska, Karlovarska a Plzeňska," uvedla za sdružení Slávka Janochová. „Herci muzikálu byli překvapeni, jaký máme hezký zámek a přáli nám do budoucna více takových akcí. Je nás sice v občasném sdružení nemnoho, ale o to více se snažíme zámek dostat do podvědomí všech lidí," dodala jedna z organizátorek.

Muzikál rediguje Miloslav Frýdl. „Jsme jako soubor moc spokojeni. Představení na zámku bylo jedno z velice vydařených. Spokojení byli také Václav Vydra i Petr Jančařík," řekl Deníku režisér. Poberounští s muzikálem Noc na Karlštejně vystupují už desátým rokem. „Původně jsme se domluvili jen na jedno léto," dodal Frýdl s tím, že kapacita na představeních bývá zcela vyprodána.
Chodová Planá se se svými dvanácti sty návštěvníky muzikálu řadí na jedno z předních míst. Rekord drží reprízy na hradě Střekov, kde bylo 1500 diváků a na louce u mostu v Karlštejně, kam zavítalo 1400 diváků.

Jako „předskokan" vystoupila Poberounská hudební skupina Třehusk.