Z jeviště zněly už téměř zlidovělé písně i novinky jako píseň o Sudetech a zničených obcích. „Snažím se písničkami osahávat skutečnost politickou ale i krajinomalebnou i dětskou," řekl písničkář a dodal, že v repertoáru má i mnohé písně právě pro děti.

Posluchači měli možnost se zaposlouchat i do interpretace starých lidovek. „Jsou staré i dvě stě let, možná i více. Pátral jsem po lidových písních a dočetl se i stížnosti obrozenců, že Češi a Moraváci nemají vlastně klasický hrdinný epos. To jest píseň, kde hlavní vrah není potrestán, ale naopak oslavován jako hrdina," komentoval úvod jedné z písní, kterou přeložil z ruštiny.

Akci pořádalo Městské kulturní středisko v Plané a další z kulturních počinů je plánované představení letního kina na koupališti. V pátek se promítá Lída Baarová, v sobotu Jak básníci čekají na zázrak. Planá se také na čas rozloučí s klasickým kinem. Plánský biograf naposledy ve starém kabátěse koná v sobotu 23. července. Půjde o celodenní program pro malé i velké diváky a připomínku nejslavnějších let kina. Následovat bude rekonstrukce.