Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým.

Orchestru Melody Makers je dvacet a do jubilejní sezóny se, jak uvádí tisková zpráva k turné orchestru, vrhají s nakažlivou vitalitou a v nebývalé formě.
„V novém programu zazní mnohé pyramidální hity, jež si publikum za ta léta oblíbilo – Mě to tady nebaví, Děkuji, bylo to krásné, Půlnoční blues, Vendelíne, co děláš? a další. A k nim přibude pár nových swingových smrští, které jistě chytnou za srdce též. Zkrátka, přijďte s námi tu dvacítku oslavit, protože jazz a swing nás bavil, baví, a bavit bude," píše se v tiskové zprávě.

Pestrý repertoár Ondřeje Havelky a Melody Makers zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů.

Stylizace koncertní show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče.
„Vitální jazzový výraz interpretů je umocňován smyslem pro show, nadhledem a humorem. Strhující hra orchestru je korunována výkony sólistů, především pak uměleckého ředitele bandu – zpěváka, speakra a tanečníka Ondřeje Havelky."

Použití autentických hudebních nástrojů, pietní přístup k rekonstrukci autentických aranžmá a systematické studium a osvojování si dobových interpretačních technik přinášejí okouzlující výsledky v podobě autentického zvuku, který známe z dobových nahrávek či filmů.