Městské kulturní středisko ve spolupráci s Městským muzeem nabídlo vystoupení skupiny slamerů v podkrovním sále muzea. A zájem byl veliký, sál byl zcela zaplněn, organizátoři museli přidávat židle. „Je to pro nás premiéra. Slam poetry získává stále více na oblibě, a tak jsme to chtěli také zkusit. A především nabídnout něco pro mladší generaci, protože právě to je žánr, který má nejvíce stoupenců mezi mladými lidmi,“ uvedl za kulturní středisko ředitel David Blažek. „Jsme příjemně překvapeni. Doufali jsme, že lidé přijdou, ale tak velký zájem je i pro nás překvapením,“ dodal.

Pátečním večerním kláním slamerů provázel mistr České republiky ve slam poetry Dr. Filipitch, který publiku představil čtyři soutěžící performery. Byli to zkušení Lef L Leviathan, Michal Kubala, dále odchovanec stříbrského gymnázia, jehož umělecké jméno je Sudet, a další stříbrská studentka, která si říká Corma.

Zaujaly a pobavily všechny soutěžní vstupy, nejvíce bodů od publika ovšem získal Sudet.

Samotní aktéři pátečního večera byli překvapeni i spokojeni. „Jsme rádi, že přišlo tolik lidí, příjemně nás to překvapilo. A publikum také výborně reagovalo,“ shodli se Lef L Leviathan a Michal Kubala.

Další příležitosti navštívit večer slam poetry v regionu mají zájemci 20. března v Plzni v Andělu a 6. dubna v rockovém klubu Morrison v Mariánských Lázních. Tam se vedle slamerů představí také kapela Glajstr Duo.

Ilustrační foto.
Děti dostanou umělý kopec