Jubilejní ročník divákům nabídl hvězdy folkového a country nebe, jako třeba legendární Taxmeny, Cop s Míšou Leichtem, či Petra Kocmana s doprovodnou kapelou. Na pódiu za kulturním domem vystoupil také s projektem Čundrgrunt Vladimír Mišík.

Myšlenka uspořádat pravidelný folkový festival vznikla úplně náhodou a spontánně. „Tehdy slavily dvě stě let lázně a v rámci oslav tady byla řada kulturních vystoupení. Hrál tu třeba Honza Vyčítal. Mělo to úspěch a tehdy nás napadlo pořádat pravidelný festival," vysvětlil starosta Konstantinových Lázní, hlavní pořadatel a moderátor v jedné osobě Karel Týzl.

Letošní desátou Strunu navštívilo po oba dny několik set lidí a byla tak vyvrcholením Konstantinolá­zeňského kulturního léta. To nabídlo mimo jiné tradičně multižánrový festival U pramene, festival revivalových kapel, Lázeňskou strunu, či cyklus komornějších koncertů Hudební pergola. Ten bude pokračovat ještě dvěma pořady, a to 18. srpna, kdy vystoupí Vojta Kiďák Tomáško a o týden později koncertem kapely The Shower. Závěrem kulturního léta pak bude minifestival Šrapnel v polovině září.

„Nejúspěšnější akcí letošního léta byl zatím revivalový festival, na který přijelo přes pět set lidí," zhodnotil Týzl.

Snahu lázeňské obce vyzdvihují i umělci. „Je to pěkný festival, cítili jsme se tady velice příjemně, jsou tu hrozně milí lidé. Klobouk dolů před takovými obcemi a pořadateli, kteří se i v takových menších místech snaží lidem přinášet kulturu a zábavu," řekl Deníku Petr Kocman.