Čtyři sta diváků si našlo v sobotu cestu do kulturního domu ve Stříbře, kde před domácím publikem vystoupila rodačka z nedalekého Svojšína, zpěvačka Barbora Zemanová. Představení Skokanky roku letošní soutěže Zlatý slavík ale bylo vážně ohroženo. Bára totiž do Stříbra přijela značně nachlazena.

„Aby jsem se vůbec dala dohromady, musela jsem podstoupit několik injekcí. I teď mám ale potíže s hlasem. Moc mne to mrzí, ale budu se snažit ze sebe vydat co nejvíc,“ oslovila před zahájením koncertu své věrné příznivce.

A nezklamala je. Dav mladých, ale věkem i do starší generace patřící publikum, zpěvačka jaksepatří rozpálila písničkami ze svého alba Rozjetej vlak.

„Už jsem se bál, že se Bářin koncert vůbec neuskuteční. To by mne hodně mrzelo, tolik jsem se na něj těšil,“ řekl nám dvaačtyřicetiletý Dušan Jarošovský, který na koncert přijel z Rokycan.

„Jsem Bářina velká fanynka. Věděla jsem, že i přes nachlazení vystoupí. I přes svůj hodně mladý věk je to hold už profík,“ složila zpěvačce poklonu Dagmar Dřímalová z Tachova.

Drtivou část sobotního koncertu tvořili fanoušci, kteří prostřednictvím SMS poslali Báře své hlasy do soutěže Zlatý slavík. „Ti všichni od nás vstupenky dostali zdarma,“ informovala Deník Pavla Deredimosová z Městského kulturního střediska Stříbro. To bylo spolupořadatelem koncertu, na který si Barbora Zemanová jako speciálního hosta pozvala pražskou kapelu Jaksi taksi.

„Odvážím se tvrdit, že tahle kapela má před sebou velkou budoucnost. Ještě o ní hodně uslyšíme,“ myslí si Kamil Tříska ze Stříbra.

„Mne ti mladí Pražáci oslovili svým bezprostředním přístupem k publiku. To oceňuju,“ přidal se ke chvále dvaatřicetiletý Roman Kracík z Tachova.

„Pořadatelům děkujeme za hezký večer,“ shodli se hosté.