Především dny plné práce, stresu, potu, špatného spánku. To jsou průvodní znaky období příprav na největší festival tachovského okresu pro hlavní organizátory.
Vše je ale připraveno, protože Tarock dnes odpoledne otevírá svoje brány. Pořadatelům se podařilo i přes různé překážky, s nimiž se v uplynulých měsících setkávali, pozvat osmnáct kapel, mezi nimiž nejdeme jak regionální stálice a naděje, tak hvězdná jména.

A tak se příznivci rocku mohou těšit třeba na Dymytry, Harlej, Trautenberk, Alkehol, ale i na Zvlášňý školu, Excentr, AFT, nebo Jana Tejkala. Vystoupí také Tomáš Ortel, jehož jméno vyvolalo asi největší rozruch při přípravách line-upu letošního ročníku festivalu.

Kvůli tomuto zpěvákovi, který zabodoval v anketě Český slavík (kapela Ortel byla druhá, samotný zpěvák třetí), odřekla svoji účast řada jiných pozvaných kapel, a tak bylo třeba začít celý program stavět znovu.

Podařilo se a nad Tachovem budou opět burácet decibely různých odnoží rockového žánru – od svižného skáčka v podání Grande Tete po temný metal v podání třeba kapely Törr.

I když festival Tarock připravuje celý tým pořadatelů a dobrovolných spolupracovníků, duší a hlavní osobou celé akce je Petr Joselevič. Ten čtenářům Deníku a návštěvníkům festivalu vzkázal: „Především bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří se na festival přijdou podívat. Je to pro nás radost, když jim můžeme nabídnout pořádnou porci dobré muziky. Všem proto přeji hlavně ať se na Tarocku dobře baví, ať odcházejí spokojeni."

Festival se rovněž neobejde bez sponzorů. „Samozřejmě i jim patří poděkování, uspořádat takový festival není organizačně ani finančně jednoduché, a proto jim všem ze srdce děkuji. Jejich loga a jména se objeví ve festivalovém areálu na velkých obrazovkách a ještě jednou jim upřímně děkuji," řekl Deníku Joselevič.
Vstupenky jsou stále ještě k mání, budou samozřejmě i na místě. Festivalový areál bude otevřen zhruba od 14 hodin, na místě je dostatek parkovacích míst a prostoru pro stanové městečko. Stanování na místě je zdarma.

Děti do 12 let mají vstup zdarma v doprovodu zletilé osoby. Děti ve věku 12 – 15 let platí poloviční vstupné. Tyto vstupenky jsou k dispozici pouze na místě.