A je jich stále více a více. Tento týden jsme například mohli ochutnávat speciality ve stánku u kulturního střediska na tachovském náměstí. Jak se liší receptury z Tachovska a Bělska budou moci tachovští labužníci okusit například 2. prosince, kdy na sídlišti Východ bude zabijačkové hody nabízet proslulý bělský řezník Dvořák. Na další zabijačku, tentokrát možná s ukázkou výroby, se mohou zvědavci těšit při prosincových farmářských trzích v Tachově. Vepřové hody nám ale nabízejí i velké prodejní řetězce. Schválně, zkuste porovnat. Zkuste ochutnat jitrničky třeba od Morgiho, od Klepsů nebo od Arnošta, či od hasičů v Okrouhlém Hradišti a zkuste si koupit stejný výrobek v supermarketu. Zkouším to pravidelně každý rok. Ne, že by ta specialita ze supermarketu byla špatná. To ne. Ale s domácími specialitami ze stánků v Tachově, Stříbře či na vesnicích se to prostě srovnat nedá. Je vidět, že prasátka byla jinak krmená, že dobroty byly připravované ne jenom pro kšeft, ale pro tu atmosféru a pro potěchu oka i žaludku. Vepřové je prostě vepřové.