Byl jsem totiž zvolen za člena poroty, která měla za úkol zvolit nejhezčí a nejchutnější štrúdl. Patřím mezi příznivce sladkostí a když bych neměl, neodolal jsem a do vzorků se pustil s vervou.

Fantazie pekařů – laiků neznala mezí. Různé tvary pochutin, jejich rozličné chutě. Gurmán si prostě přišel na své. Mne osobně nejvíc zaujal výtvor, jehož autor jablka naložil do bezinek. Mana přelahodná. Škoda, že soutěž byla anonymní a já jsem pak (kvůli spěchu) nemohl najít autora uvedeného kulinářského díla a přišel tak o skvělý recept.

Plný nervozity jsem také očekával, co se štrúdly stane, až projdou bedlivým posuzováním poroty. K mému nevýslovnému smutku se po nich jenom zaprášilo. Takových soutěží by mohlo být (podle mého názoru) více. Kdo přišel na Krasíkov nelitoval. Ona nakonec i cesta na vrch stála za to. Pořadatelům takových akcí nezbývá nic jiného, než pogratulovat.