Vzhledem k tomu, že již dříve schválená východní varianta vzala za své a přednost dostala západní trasa, musí se znovu opakovat celé kolečko schvalovacích procesů. Jestli se začne stavět, tak asi ne dříve, než někdy za pět, šest let.

Jenže součástí chodovoplánského obchvatu bylo také řešení křižovatek na průtahu nedalekou Planou. Radním v Plané už se ale nechtělo čekat na vlekoucí se záležitosti kolem obchvatu, a tak požádali o možnost urychlenějšího řešení křižovatek.

Vida, řešení se našlo, dokonce tak, že by dvě frekventované křižovatky mohly být dokončeny snad už za dva roky. A místo kruhových budou řízené semafory.

Dvě nedávné nehody na zmíněném úseku opět připomněly, že zejména obyvatelé Chodové Plané by si obchvat zasloužili. Zatím byly jen popsány stohy papírů a proneseny sliby, které doposud nikdo nesplnil.

A přejít v Chodové Plané nebo v Plané ve všední den hlavní silnici je stále nebezpečné. Nehody navíc dovedou ucpat i vedlejší ulice. Nehledě na to, že obě města jsou poslední z větších sídel, které na trase mezi D5 a Chebem nemají obchvat. Snad se ho někdy dočkají. Včera bylo pozdě.

Útulek přijal vyhublou fenku z osmi malými štěňaty. Foto: Útulek U Šmudliny
Útulek přijal vyhublou fenku s osmi malými štěňaty