Nehoda se stala v 19.45 hodin v ulici Okružní. "Ve směru do ulice Sokolovská jel s vozidlem značky KIA Rio 40letý řidič, který nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a svým schopnostem. Po projetí pravotočivé zatáčky do zakázaného směru jízdy nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do kovového zábradlí, které přelomil a vyvrátil," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Auto poté narazilo do boku domu, na kterém poškodilo fasádu, parapet, mříž okna, okap a střechu. "Policisté, kteří přijeli k havárii osobního vozidla, na místě již řidiče nezastihli. Provedli proto šetření na příslušné adrese, kam řidič z místa nehody odešel. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, přístroj naměřil hodnoty kolem 1,40 promile alkoholu," dodala mluvčí s tím, že policistům řidič tvrdil, že alkohol požil až po dopravní nehodě.

Pondělní nehoda v Ostrově.
Vozidlo skončilo na střeše

Jestli je to pravda, nebo jestli si vymýšlel, bude zřejmé až na základě výsledků lékařského vyšetření a provedených rozborů odebrané krve. Vzniklou škodu policisté odhadli na 91 tisíc korun.