"Šestadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Kia z dosud nezjištěných příčin vjel na začátek svodidel, tímto byl vymrštěn mimo dálnici a skončil převrácený na střeše částečně v kolejišti," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Došlo ke zranění řidiče i jeho spolujezdce. Spolujezdec byl transportován letecky do nemocnice v Plzni.

"Řidič byl převezen sanitkou do nemocnice. Požití alkoholu u řidiče vyloučila dechová zkouška," dodala. 

Policie odhadla výši škody na vozidlena 200 tisíc korun, na svodidlech na 30 tisíc korun. Doprava byla zastavena od 08:10 hodin do 10:30 hodin. Na dálnici byl provoz zastaven na deset minut kvůli bezpečnému přistání vrtulníku. Dopravní nehodu dále šetří Dálniční oddělení Ostrov u Stříbra.

Železniční trať musela být uzavřená. "Operační středisko HZS Plzeňského kraje ověřilo přes České dráhy uzavření trati," informovala Pavla Jakoubková, tisková mluvčí HZS Plzeňského kraje.

Ze silnice nebylo havarované auto vidět. Podle slov zasahujících bylo štěstí, že jeden z účastníků nehody byl i přes četná zranění schopen vylézt z vozu a událost nahlásit. "Nebýt toho, pravděpodobně by se na nehodu přišlo až po poledni, kdy by místem projížděl vlak z Boru," dodala mluvčí.

Hasiči vypáčili dveře havarovaného vozidla a vynesli těžce poraněnou osobu na dálnici, kde si jí převzali zdravotníci LZS. Zraněného oznamovatele odvezla do nemocnice sanita.

Nehoda u Benešovic na dálnici D5.