Na letišti se totiž střetla dvě osobní auta, dvě dívky při tom utrpěly zranění.

„Policisté přijali oznámení o střetu dvou osobních vozidel po dvaadvacáté hodině," uvedla mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.

„Dle zjištěných informací se měla po ploše pohybovat dvě osobní vozidla, a to VW Golf a Renault Mégane. Obě auta měla jet ve stejném směru, avšak jednadvacetiletá řidička renaultu, měla náhle stočit řízení vozidla vlevo, čímž přejela do jízdní dráhy golfu, který jel po její levé straně," popsala dění na ploše mluvčí.

Devatenáctiletý řidič golfu na uvedenou situaci reagoval brzděním, přesto však narazil do zadní části vozidla Renault. „Při střetu došlo ke zranění řidičky renaultu i její osmnáctileté spolujezdkyně, které byly z místa převezeny do nemocnice na ošetření. Dechové zkoušky byly u obou zúčastněných řidičů negativní," doplnila Jiroušková.

Případem se nyní zabývají policisté z tachovského obvodního oddělení.

Vzhledem k tomu, že ke střetu došlo na místě, které není možné definovat jako pozemní komunikaci, nelze podle mluvčí v tomto případě ani aplikovat ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. „Z toho důvodu jsou právě taková místa, kde neplatí pravidla silničního provozu, nebezpečná. Řidiči se pak musí chovat opravdu opatrně, musí více předvídat a sledovat situaci kolem sebe, aby byli schopní včas reagovat na vzniklé situace," varuje policie.