„Informaci jsme dostali okolo půl jedenácté dopolední," upřesnila Dagmar Jiroušková, mluvčí tachovské policie.

Za karambol může třiašedesátiletý řidič Seatu Cordoba, který předjížděl Škodu Octavii a v protisměru narazil do fabie. Po nárazu byl Seat ještě odmrštěn na octavii.

Řidiči cordoby a fabie utrpěli těžká zranění, jeden jim na místě podlehl, ten druhý, ze škodovky, byl letecky transportován na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně. Jeho sedmapadesátiletá spolujezdkyně ho následovala pozemní cestou. Pasažéři octavie vyvázli bez zranění. Řidiče cordoby se ještě snažili záchranáři resuscitovat, jejich snaha byla bohužel marná.

Mluvčí nemocnice Gabriela Levorová v pondělí dopoledne Deníku sdělila, že jednašedesátiletý řidič fabie je stále ve velmi vážném stavu, spolujezdkyně je naopak mimo ohrožení života a je stabilizována.

Tachovští profesionální hasiči zraněné vyprostili, asistovali záchranné službě a sorbentem zneškodnili uniklé provozní kapaliny.

Příčinou nehody byl nesprávný způsob předjíždění. „Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu, byli ohleduplní k ostatním účastníkům a aby zbytečně nepřeceňovali své schopnosti," podotkla mluvčí Jiroušková s tím, že zvláště v zimním období je důležité myslet i na přiměřenou rychlost. Přesto, že je komunikace suchá, může se stát, že v lesních úsecích, kolem rybníků a vodních toků, se vyskytne námraza. „Ráno a večer, kdy je snížená viditelnost, je často v některých úsecích mlha, která může také namrzat," doplnila mluvčí.

Další tipy a rady, jak v zimě jezdit tak, aby bylo na silnicích co nejméně zraněných a mrtvých, si přečtěte v tištěném vydání Tachovského deníku dne 31.12.