Nákladní vůz jel od Stříbra na Planou. „Při projíždění mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobil řidič rychlost vozidla stavu a povaze vozovky a na namrzlé komunikaci dostal smyk," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Vozidlo se stalo neovladatelným a vrazilo do rodinného domu, přímo do části, kde se nalézá obývací pokoj. Při nehodě sice nebyl nikdo zraněn, ale kromě auta a domu byl poškozen také náklad. „Převážený transformátor se nárazem uvolnil a vytekl z něj olej," dodala mluvčí. Oleje bylo zhruba 400 litrů.

Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez zranění, také přítomnost alkoholu u řidiče byla dechovou zkouškou vyloučena. Celkové škody se podle Jirouškové odhadují na 600 tisíc korun.

V poškozeném rodinném domě žije sám starší muž. „Nabídl jsem pomoc, jestli budou potřebovat statika, případně doporučit nebo poradit se stavebními pracemi, nebo něco odvézt, město jim určitě pomůže. Dcera pána, který v domě bydlí, už byla na úřadě, domlouvala se na stavebním odboru," řekl Deníku starosta Černošína Miroslav Plincelner.

Z místa nehody se bude muset odtěžit také kontaminovaná zemina, do které se vsákl olej z poškozeného transformátoru. „To zajišťuje v součinnosti s odborem životního prostředí ve Stříbře firma, které havarovaný vůz patřil," dodal starosta.