„Jedná se o nehodu s čelně-bočním nárazem a důsledkem nárazu jedno z vozidel začalo hořet. Na místě je celkem 11 osob z toho jsou 2 děti,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Michal Holeček. Došlo ke zranění pěti osob. „Hasiči požár vozidla lokalizovali a zlikvidovali. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbentem. Nyní na místě pomáháme s transportem zraněných,“ dodal mluvčí.

Nehoda osobních vozidel mezi obcemi Rabí a Bojanovice.
Řidiči havarovali u Rabí i Mochtína, došlo k těžkým zraněním

Podle záchranářů na místě zasahovaly čtyři posádky rychlé zdravotní pomoci, jeden lékař systému rendez-vous a inspektor provozu. „Postupně ošetření a již transportováni dva muži se středně těžkým zraněním oba stáří asi 40 let směřování na akutní příjem fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Před čtrnáctou hodinou dodala, že zdravotníci zahájili odsun posledních zraněných z místa nehody. Jednu ženu ročník 1960 se středně těžkými zraněními transportována na emergency Fakultní nemocnice Lochotín, a dva muži narození 1965 a 1992, oba utrpěli lehčí zranění, směřováni do Fakultní nemocnice na Lochotín.

Na vině je zřejmě mikrospánek

Jak uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková, řidič narozený v roce 1965 jel se Škodou Fabia od Horní Lukavice směrem na Plzeň. "Při jízdě jej přemohl mikrospanek, a tak vyjel do protisměru, kde čelně narazil do vozidla Škoda Citigo, které řídila řidička roční 1960."

Po nárazu začalo Citigo hořet a odrazilo se do za nim jedoucí Octavie a také do vozidla Škoda Rapid, které stálo v odstavném pruhu. "Ve vozidle Fabia byl zraněny řidič a dva spolujedoucí, v Citigo řidička a spolujezdec. Požití alkoholu u řidičů vyloučeno, u řidičky Citigo je proveden odběr krve s ohledem na zranění," dodala policejní mluvčí.

Nehodou se zabývají kriminaliste ÚO Plzeň - venkov.