Sedmadvacetiletý řidič zde nezvládl své BMW a havaroval do příkopu. Zemřel při ní pětadvacetiletý spolujezdec. Za poslední týden tak jde o druhou nehodu s tragickými následky.

„Událost se stala půl hodiny před půlnocí. Před Velkými Dvorci vyjel řidič mimo vozovku, narazil do stromu, od kterého se odrazil a nakonec skončil v příkopu," uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Telekešová s tím, že řidiči bylo naměřeno 0,6 promile alkoholu v krvi.

Ve voze s opilým šoférem cestovali tři spolujezdci – pětadvacetiletý muž a dvě ženy, ročníky 1965 a 1987.

„Pětadvacetiletý mladík zemřel na místě ještě před příjezdem sanity. Řidič byl převezen do nemocnice ve Stodě, dívku jsme letecky transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně, žena byla ošetřena na místě," sdělila Lenka Ptáčková, mluvčí krajské záchranné služby. „Dívka je ve stabilizovaném stavu, je mimo ohrožení života," doplnil administrátor plzeňské nemocnice.

Na místě zasahovali i hasiči z Tachova a Boru. Podle mluvčí HZS Plzeňského kraje Pavly Jakoubkové provedli předlékařskou pomoc a nasvítili místo pro přistání vrtulníku záchranné služby. „Dále vrtulník na místo navedli,"upřesnila mluvčí.

Poslední tragická nehoda se stala minulý týden ve čtvrtek na silnici mezi Brodem u Stříbra a Kladruby. Tady čtyřiadvacetiletý řidič najel ve vysoké rychlosti na nezpevněnou krajnici, dostal smyk a s vozidlem se několikrát otočil přes střechu, až havaroval v levém silničním příkopu. Šofér utrpěl lehká zranění, jeho dva nepřipoutaní spolujezdci z vozu vypadli. Jeden po převozu zemřel, druhý stále bojuje o život. Podle administrátora je nadále v kritickém stavu.