Složky Integrovaného záchranného systému dostaly informaci krátce před devátou hodinou večerní. „Muže jsme transportovali na traumatologii plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně," informovala Deník Lenka Ptáčková, mluvčí záchranky. „Zraněného muže jsme hospitalizovali, ještě ho ale čeká operace," sdělila Renáta Jenšíková, mluvčí nemocnice.

Záchranářům pomáhali i tachovští hasiči. „Ti zajistili přistávací místo pro vrtulník a pomohli s naložením zraněného do vakuových nosítek a jeho transportem," doplnila krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Jak se ale celý incident stal Deníku popsala Dagmar Jiroušková, mluvčí tachovských policistů. „Ulicí Pobřežní jel ve směru od střelnice k plaveckému stadionu řidič na motocyklu Honda. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že na rovném úseku komunikace mu do jízdní dráhy náhle vběhl 21letý chodec. Motocyklista se snažil střetu zabránit, ale i přesto narazil pravou částí motocyklu do chodce, který následně spadl na komunikaci. Při nehodě byl zraněn chodec i motocyklista – chodec byl letecky transportován do nemocnice, motocyklista na místě ošetření nepožadoval s tím, že lékaře navštíví sám," uvedla.

Policisté s oběma zúčastněnými provedli dechovou zkoušku. U motocyklisty byl výsledek negativní, u chodce naopak pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu více než 1,5 promile alkoholu. „Vzniklou škodu na motocyklu odhadli policisté na pět tisíc korun. Případem se i nadále zabývají," uzavřela Jiroušková.