Opilý řidič se dopustil dalších prohřešků, protože není držitelem řidičského oprávnění, navíc neměl technické osvědčení pro přívěsný vozík. A od nehody chtěl odjet.
První auto naboural už při výjezdu z parkovacího místa. „Nehoda se stala kolem sedmé hodiny večerní. Řidič vozidla Renault Kangoo s přívěsným vozíkem při vyjíždění z parkovacího místa vlivem silné opilosti nezvládl řízení a narazil do zaparkovaného automobilu, rovněž značky Renault," popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.
Následně se opilci přece jen podařilo vyjet, ale po ujetí zhruba sedmdesáti metrů Mírovou ulicí směrem k Soběslavově ulici čelně narazil do protijedoucího VW Lupo. „Střet se naštěstí obešel bez zranění, řidička osobního automobilu v reakci na protijedoucí vůz skoro stála," dodala mluvčí.

Náraz sice kličkující malou dodávku s přívěsem zastavil, její řidič ale chtěl z místa nehody odjet. Nastartoval a následně narazil do zaparkované Škody Octavia.
Policisté provedli s řidičem tři dechové zkoušky. Při první bylo naměřeno 2,83 promile alkoholu, následně 2,74 a při třetím měření pak 2,84 promile alkoholu v dechu. „Osmašedesátiletý muž byl poté převezen k lékařskému vyšetření a k odběru krve. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž nemá řidičské oprávnění," doplnila Jiroušková s tím, že po posledním zadržení řidičského průkazu si muž nepožádal o jeho opětovné vystavení. Navíc bylo zjištěno, že na přívěsný vozík neměl řidič technické osvědčení a uzavřenou zákonnou pojistku.

Celková škoda, kterou nehodou způsobil, byla odhadnuta na 120 tisíc korun.

Jedním ze svědků pondělní dopravní nehody byl Alois Kačer. „Bydlím v Soběslavově ulici, na rohu přímo u místa nehody. Zrovna jsem přijel k domu, když jsem viděl slečnu, jak jede a naproti ní řidič, v podstatě po prostředku. Řidička se opravdu snažila uhnout, ale řidiči to nestačilo a naboural do ní, vzápětí i do dalšího vozidla naproti," uvedl svědek.

„Slečně vynadal, že je to její chyba, sedl za volant a chtěl odjet. To už tam byli další lidé, kteří mu v tom zabránili, snad mu prý vzali i klíčky. Slečna z nabouraného auta byla nešťastná, že na ní křičel, ona už vážně neměla kam uhnout," popsal svědek část dopravní nehody.