K události vyjeli před čtvrtou hodinou odpolední hasiči. „Před obcí Dubec vjel sypač do cesty motorovému vlaku. Železniční přejezd je zde označen pouze výstražným křížem. Projíždějící vlak jel v době srážky pomalu, protože přibrzďoval u zastávky na znamení," popsala nehodu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.
Na místo vyslalo operační středisko jednotky Hasičského záchranného sboru Tachov, hasiče Správy železniční dopravní cesty z Plzně i z Chebu a jednotku Sboru dobrovolných hasičů Bělá nad Radbuzou.

V osobním vlaku, který jel po trati z Plané na Domažlice, cestovali kromě posádky dva lidé. „Ještě před příjezdem záchranných složek všichni cestující opustili vlak a odešli do svých domovů. Nikdo nebyl zraněn. Na místě zůstal pouze řidič a personál vlaku, kteří vyvázli také bez zranění," uvedla Jakoubková.
Srážka se sypačem nebyla naštěstí vážná, vlak zůstal stát na kolejích a nákladní auto silničářů mělo poškozenou karoserii. Hasiči odstřihli kus plechu a sypač mohl pokračovat dál v jízdě. „Z poškozených nádrží vyteklo nepatrné množství provozních kapalin, které hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu," dodala mluvčí. Způsobené škody odhadují policisté na 60 tisíc korun.

Provozní náměstek Správy a údržby silnic Plzeňského kraje pro okres Tachov Peter Grohoĺ se k nehodě vyjádřil takto: „Mohu potvrdit, že na přejezdu u Dubce havaroval náš sypač. Více k tomu ale nemohu říci, dopravní nehoda je v šetření," uvedl.

Příčiny dopravní nehody a okolnosti a míra zavinění jsou v šetření.

V souvislosti s pondělním počasím zasahovali hasiči na Tachovsku ještě několikrát. V noci na pondělí, krátce po třetí hodině, vyprostili mezi Novou Vsí a Přimdou z příkopu zapadlý sypač.

Večer kolem půl deváté vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Tachov a Sboru dobrovolných hasičů Bor k obci Vysočany vyprostit řidiče z auta. To sjelo na rovném úseku z vozovky a skončilo v příkopu na střeše.

„Při příjezdu jednotek seděl řidič v zavazadlovém prostoru. Hasiči mu pomohli z auta ven, nebylo potřeba použít hydraulické zařízení. Do péče si řidiče převzala Zdravotnická záchranná služba a Policie České republiky. Hasiči pomohli odtahové službě převrátit vozidlo zpět na kola a naložit. Provozní kapaliny neunikly. Z vozovky pak sebrali polámané plasty," doplnila Jakoubková.

Hasiči ještě v pondělí odstraňovali jeden padlý strom, a to u Kokašic.