K nehodě u Svaté Kateřiny letěl v noci záchranářský vrtulník. Před půlnocí z pondělí na úterý tam havaroval třicetiletý cizinec s BMW. Podle policie ve vysoké rychlosti na mokré vozovce nezvládl řízení a auto narazilo do stromu. Ve voze cestovali čtyři lidé, tři utrpěli zranění. Hasiči museli dvě zraněné osoby vyprostit.

"Při havárii utrpěli zranění tři řidičovi spolujezdci, žena ve věku 24 let, dva muži ve věku 22 let a 30 let. Samotný řidič vyvázl bez zranění. Spolujezdkyně a mladší spolujezdec byli převezeni záchrannou službou do nemocnice, poslední spolujezdec byl z místa transportován letecky. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku a test na omamné a psychotropní látky – v obou případech s negativním výsledkem. Vzniklou škodu odhadli na 80 000 korun," informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.
Pozemní cestou byli zranění převezeni do nemocnice ve Stodu. „Muž, ročník 1988, byl letecky přepraven na Emergency FN Plzeň s úrazem hlavy. Nikdo nebyl ohrožen na životě,“ informovala ZZS.

Druhá nehoda se stala ráno u Kšic, kde se na střechu převrátilo auto řízené osmnáctiletou řidičkou. Ta byla se zraněním převezena do nemocnice. Také v tomto případě byla provedená dechová zkouška na alkohol negativní, škoda byla odhadnuta na 45 tisíc korun.

Poškozená bytovka měsíc po vichřici.
Následky vichřice jsou stále patrné