Podle šetření policie je tentokrát na vině řidič červené sportovní motorky. "Z dosavadního šetření vyplývá, že Panenskou ulicí směrem do ulice T. G. Masaryka jel 48letý motocyklista na motocyklu Yamaha a při vjíždění do křižovatky nerespektoval signál s červeným světlem Stůj na semaforu. V prostoru křižovatky pak narazil do levé zadní části osobního vozidla Mitsubishi, jehož 43letý řidič do křižovatky vjel zprava z ulice Stadtrodská po rozsvícení signálu se zeleným světlem Volno a chtěl pokračovat rovně do ulice Mánesova," sdělila scénář dopravní nehody mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková. Jak se dále shodují svědci z místa nehody, motorkář rozhodně nejel povolenou rychlostí a minimálně pro posádku automobilu se dá mluvit o štěstí, že jela ve větším vozidle. "Když by takhle sestřelil nějakou Fabii, její posádka je podle mého na místě mrtvá," okomentoval jeden ze svědků úterní nehodu.

Podle informací posádka osobního vozidla sice zraněna nebyla, ale pro řidiče motorky letěl do Tachova zdravotnický vrtulník. "Motorkář byl letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice na Lochotíně. Dotyčný sice byl při vědomí, ale jednalo se mnohačetná a vážná zranění," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Martin Brejcha.

Co se možné role alkoholu a dalších omamných látek v této nehodě týče, u řidiče osobního vozidla byla zkouška negativní. U řidiče motocyklu se čeká na výsledky krevních testů. "Následnou lustrací policisté zjistili, že motocyklista má platnou blokaci řidičského oprávnění. Nehodou se i nadále zabývají," dále dodala policejní mluvčí s tím, že škoda byla vyčíslena na částku kolem 250 tisíc korun.

Ilustrační foto
Pro ženu po pádu z balkónu letěl vrtulník