Jedna z nehod se stala v Tachově ve směru na Mýto. Řidič vozidla z neznámého důvodu vyjel mimo silnici, kde poté havaroval. Zraněný šofér byl letecky transportován do nemocnice, jeho spolujezdci byla také poskytnuta lékařská pomoc.

Podobný případ se stal v sobotu 26. prosince před Planou. Řidič zde nezvládl řízení a skončil ve svodidlech, která se na můstku před městem nachází. Jen ze štěstím auto neskončilo v potoku, který zde protéká. Z vozidla vytekly kapaliny, které ovšem hasiči odstranili a samotný řidič byl ošetřen.

Tyto dva příklady jsou pouze jedny z mála, ze kterými se Tachovští hasiči a policisté museli potýkat.

A stejně to vypadalo i v celém Plzeňském kraji. I přes to se letošní svátky posuzují jako jedny z klidnějších. „ Od roku 2004 se počet vánočních výjezdů jednotek v Plzeňském kraji pohybuje kolem jedné desítky, s výjimkou roku 2010, kdy bylo událostí dvojnásobek. Letošní Štědrý den se zařadil se čtrnácti událostmi společně s rokem loňským na druhou pozici. Přesto lze uvést, že hasiči o Vánocích prožili poměrně klidnou službu," napsala v tiskové správě mluvčí Záchranných Hasičských Sborů Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Nejčastějším důvodem přivolání pomoci byly požáry. Oproti předchozím rokům tvořili jednu třetinu všech událostí. Své místo zaujaly i zmiňované dopravní nehody. Bohužel ta nejvážnější a již jednou zmiňovaná se stala právě na Tachovsku. „Další podstatnou část událostí zaujímaly dopravní nehody, při kterých byly zraněny dohromady čtyři osoby. U nejvážnější z nich zasahovali tachovští hasiči. Ti museli ze zdemolovaného vozidla vyprostit vážně zraněnou osobu a pomohli ji naložit do vrtulníku Letecké Záchranné Služby. Druhou zraněnou osobu odvezla do nemocnice sanitka," dále řekla mluvčí.