Kamion na dálnici D5 nedaleko Boru dostal smyk a zůstal napříč vozovkou. Omezil tak provoz na této důležité komunikaci. Naštěstí se nehoda obešla beze škod i bez jakéhokoli zranění.

Situace se přiostřila k ránu, kdy po celonočním sněžení byly cesty okresu sjízdné jen s opatrností, přestože silničáři pracovali celou noc. „Na komunikacích se víceméně jen pluhuje, protože nemá smysl v době sněžení vozovky posypávat. Nemám žádné informace o tom, že by nějaká silnice na Tachovsku byla dlouhodobě nesjízdná," uvedl Deníku dispečer Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Jiří Slapnička.

Přesto na cestách okresu v průběhu dne začalo přibývat nehod. Nejvážnější z nich byla nehoda nákladního vozu ve Stříbře. K té došlo po desáté hodině v Plzeňské ulici. „Ve směru od kruhového objezdu jel sedmatřicetiletý řidič s nákladním vozidlem Mercedes. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla povaze komunikace. Nezvládl řízení a vozidlo uvedl do smyku. Neovladatelné vozidlo pokračovalo přibližně dalších sto metrů ve směru na Plzeň, pak přejelo do protisměru, kde bočně narazilo do osobního vozidla Renault Twingo a následně došlo ke střetu i s vozidlem Renault Kangoo. Poté nákladní auto prorazilo zábradlí mostu a kabina vozidla zůstala viset z mostu. Policisté také zjistili, že na vozidle byly nasazeny letní pneumatiky," uvedla k nehodě tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

K nehodám došlo ve středu večer a čtvrtek ráno u Ctiboře, Skviřína, Benešovic a Tisové.

Od středečního večera do čtvrtečního poledne se na Tachovsku zhruba desítka nehod, z toho tři na dálnici. Policisté evidovali celkové škody za statisíce korun.