“Jedna žena byla zaklíněná ve vozidle, se záchranáři ale komunikovala,” uvedl Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. “Ženu, ročník 1982, transportoval vrtulník s těžkým zraněním, ale při vědomí, na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín,” doplnil Sladký.

Zraněnou ženu museli z vozu vyprostit hasiči. “Ti provedli protipožární opatření a zajistili přistávací plochu pro vrtulník letecké záchranné služby,” informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

Policie přijala hlášení o nehodě ve 3.15 hodin. "Ve směru od Přimdy na Rozvadov jela s osobním vozidlem značky Škoda Fabia 37letá žena. Z dosavadního šetření vyplývá, že v levotočivé zatáčce vyjela s vozidlem plynule na pravou krajnici a následně do silničního příkopu, kde přední částí auta narazila do kmene stromu," popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že s ohledem na povahu zranění nebyla provedena dechová zkouška na alkohol, ale odběr krve. Vzniklou škodu na vozidle policisté odhadli na 40 tisíc korun. "Nehodou se policisté i nadále zabývají," doplnila Jiroušková.

Na dálnici havaroval motorkář

Záchranáři zasahovali na Tachovsku také ve středu před polednem. "Muž, ročník 1967, utrpěl při havárii na dálnici D5 na 109. kilometru lehčí zranění," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová s tím, že motorkář byl odvezen k ošetření do nemocnice ve Stodu. "Motocykl jsme odtlačili na nedalekou čerpací stanici," dodal mluvčí hasičů.

Stavba hmyzího hotelu v Černošíně.
Brouci se mohou stěhovat do hotelu