Nedělní dopolední střet dvou osobních aut u Holostřev na Tachovsku si vyžádal čtyři zraněné. "Ženu ročník 1950 a muže ročník 1954 jsme transportovali se středně těžkými zraněními do nemocnice ve Stodě. Ženu ročník 1999 a ženu ročník 1974 jsme taktéž se středně těžkými zraněními převezli do Fakultní nemocnice Plzeň," informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Jak k nehodě došlo, nastínila mluvčí policie. "Řidička ročník 1974 při průjezdu zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy a přejela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem, které řídil muž ročník 1954. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 80 tisíc korun," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Bouralo se i o den dříve

Záchranná služba zasahovala už v sobotu odpoledne u nehody na Plzeňsku. "Za obcí KOzolupy ve směru na Myslinku skončilo osobní auto na střeše. Ve voze byly čtyři osoby, všichni při vědomí," uvedla Svobodová. Žena ročník 1976 utrpěla středně těžká zranění. "Muž ročník 1984 a dvě slečny mladší 18 let jsme převezli do Fakultní nemocnice Plzeň k pozorování kvůli mechanizmu úrazu," dodala Svobodová.

Podle policie za nehodou u Kozolup stojí zřejmě vysoká rychlost. "Řidič rončík 1984 nepřizpůsobil rychlost, najel na krajnici a pak mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Škoda byla vyčíslena na 35 tisíc korun," doplnila k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Jel jednosměrkou v protisměru

Další nehodou byl střet dvou aut v Plzni na Husově náměstí v noci na sobotu. Mercedes zde jel jednosměrnou ulicí v protisměru a při vjíždění na hlavní narazil do Škody Fabia. Z místa nehody pak řidič Mercedesu utekl.

Nehoda dvou osobní aut v Plzni na Husově náměstí
Mercedes jel v protisměru a smetl Fabii. Řidič od nehody utekl