Závodnice Krasobruslařského klubu  Kraso Tachov se v rámci Poháru Českého krasobruslařského svazu zúčastnily závodu v Mladé Boleslavi a zúročily zkušenosti z předchozích akcí. Tachovankám se dařilo i tentokrát a nasbíraly spoustu cenných bodů do celorepublikového žebříčku.

Svůj druhý start na závodech v letošní sezóně absolvovala Klárka Špačková v kategorii nováčci mladší B. „Klárka se umístila na desátém místě a ze závodů si odváží cenné zkušenosti," řekla k výkonu jedna z trenérek KK Kraso Tachov Iveta Dobrsteinová.  

Další „nasazenou" závodnicí Kraso byla Markétka Jirsová, jež si v silné konkurenci dobruslila také pro desáté místo v kategorii mladší žačky B. „Ve svém programu ale udělala pár drobných chybiček, ze kterých se do příštích závodů jistě ponaučí," komentovala působení Markéty trenérka a zhodnotila i výkon další tachovské krasobruslařky. „Dobře reprezentovala tachovský klub i Terezka Jakubcová v kategorii nejmladší žačky A. Veškeré skoky, kroky a piruety předvedla na výbornou. Nezalekla se svých velice zkušených soupeřek a skončila třináctá."

Podle jedné z trenérek Tachova zajela famózní volnou jízdu Anetka Jirsová v kategorii mladších žaček A. „Jediné zaváhání přišlo při předvedení dvojitého salchowa. Dále axel v kombinaci, dvojitý salchow v kombinaci a dvojitý toeloop vyšly perfektně a svým výkonem strhla na svou stranu nejen diváky, ale i rozhodčí, jež její snahu a píli velice ocenili a po právu Anetce udělili třetí místo z celkového počtu 12 závodnic v kategorii," měla slova chvály Dobrsteinová a dodala: „Doposud je to Anetky nejlepší předvedená volná jízda a zároveň i nejlepší umístění v žákovských kategoriích."

Trenérský „tým" byl s vystoupením závodnic v Mladé Boleslavi moc spokojený. „Přejeme děvčatům, aby jim tato kondice vydržela i nadále a další dobré výkony na sebe nenechaly dlouho čekat. Doufejme, že další kvalitní programy předvedou na závodech v Kralupech nad Vltavou a také na domácím ledě v Tachově, kde se představí 23. února," uzavřela komentář k závodům Dobrsteinová.

 Iveta Dobrsteinová