Nová sezona nemohla pro závodnice Krasobruslařského klubu Kraso Tachov začít lépe. Z Bíliny si přivezla minivýprava zlatou medaili a v silné konkurenci další cenná umístění.

„Po rozsáhlé tréninkové přípravě, letních soustředěních a nácviku volných jízd se už na prvních závodech nové krasobruslařské sezony děvčata dočkala úspěchů," neskrývala radost jedna z trenérek KK Kraso Iveta Dobrsteinová.

Nejvýraznějšího úspěchu dosáhla závodnice Aneta Jirsová, jež si v kategorii žaček A suverénně dobruslila pro zlatou medaili a za sebou nechala další tři silné soupeřky.

„Aneta jela na jistotu, předvedla co umí. Zbytečně neriskovala, neboť stačila sebemenší chybička a ze zlata by se radovala konkurence. S jejím programem jsem byla velice spokojená a už nyní s Anet plánujeme ztížení náročnosti volné jízdy aby v silnější konkurenci, se kterou se ještě letos setkáme, nedaly soupeřkám nic zadarmo," řekla na adresu zlaté medailistky její trenérka Markéta Dobrsteinová.

Další velký úspěch zaznamenala Anetina sestra Markéta Jirsová, která v kategorii žaček B získala čtvrté místo.

"Markét příliš nechybovala, po výborně předvedeném sólovém Axelovi, přidala úspěšně ještě kombinaci Lutz a Axel a nedlouho na to vyšel i dvojitý Salchow, který byl pro nás velkým překvapením, jelikož v něm ještě nemáme tu správnou skokanskou jistotu. Za doprovodu Rock n' Rollu od Elvise Presleyho ji rozhodčí vysoce ocenili v technické známce, tak i známce za předvedení," shrnula její výkon trenérka Iveta Dobrsteinová.

Silné zastoupení má letos KK Kraso Tachov v kategorii nejmladších žaček B, kde největším želízkem v ohni byla Klára Špačková, jež si odnesla "bramborovou" medaili, ale i tak byla radost veliká. Viktorie Lichá předvedla co umí a radovala se nakonec ze 13. pozice. Navíc úplně poprvé jela soutěžně na hudbu. Volný program se jí vydařil a za to jí patří velká pochvala. Ani Leyla Ebel se nezalekla silné konkurence a vysoutěžila si 15. příčku z celkového počtu osmnácti závodnic.

Nejmladší zástupkyní KK Kraso Tachov na závodech byla Eliška Burešová v kategorii nováčci mladší, která obsadila šesté místo.

„Snaha a píle se jí pomalu začíná vracet zpět a pokud nepoleví, už brzy si může na cenný kov sáhnout též jako její klubové kamarádky," řekla na adresu nejmladší závodnice trenérka. Obě pak byly s výkony svých svěřenkyň moc spokojené.

"Děvčata bojovala, jak jen mohla a za to byla od rozhodčích spravedlivě ohodnocena. Holky se na prvních závodech neztratily, obstály moc dobře a už se těší, jak změří své síly na dalších závodech v Mělníce příští sobotu a dále pak v lednu v Lounech, Chebu, Tachově a Litvínově. Udělaly nám trenérkám i svým rodičům velkou radost a doufejme, že je tento úspěch motivuje i do dalších závodů," dodala Iveta Dobrsteinová.