Strahov byl v uplynulých dnech dějištěm semifinále Mistrovství Česka družstev v atletice starších žákyň. Výprava B. Stříbro se vydala do Prahy s 11 závodnicemi z 24 možných, a tak postup do finále byl z kategorie zázračných.

Byla snaha vytvořit si osobní rekordy a uspět alespoň jako jednotlivci. Přišlo však počasí, jaké ještě na závodech nezažily a ani jejich trenér. Vytrvalý déšť přecházející místy do průtrže postavil podmínky na hranici regulérnosti, někdy i za ni. Jako první to poznala děvčata v hodu oštěpem. První a jediná disciplína, kde měl Baník šanci získat vítězství. Déšť, velká zima a minimální možnost se rozcvičit zkomplikovaly děvčatům tento závod. Za Baník startovala Veronika Sládková, favoritka soutěže a Jana Lindová. Úvod se jim nevydařil. Veronika se pohybovala na úrovni 2. - 3. místa, Jana na úrovni bodované desítky. Ta jí nakonec těsně unikla, byla jedenáctá výkonem 20,33 m. Veronika bojovala, s nepřízní se nesmířila. Vše dala do posledního pokusu. Hodem dlouhým 33,55 m splnila předpoklady a vyhrála.

Na svůj závod děvčata v hodu kladivem musela zajet na stadion Slavie do Edenu. Klára Matysová sice příliš kladivo netrénuje, ale vcelku nečekaně se dostala na bodované místo. Přinesla družstvu tři za osmé místo a výkon 20,80 m. Vrhačské disciplíny vůbec byly silnou stránkou Baníku. V hodu diskem za trvalého deště a přes problémy s kluzkým kruhem se dařilo Veronice Sládkové. Vylepšila si osobní maximum na 27,25 m a skončila třetí. Přes problémy se zraněním se prosadila i Veronika Suková, k 8. místu jí stačilo 22,87 m. Klára Matysová měla smůlu, byla jedenáctá s 20,72 m. Jana Lindová hodila jen 19,88 m, což stačilo na 14. místo. Vrh koulí byl dříve dobrou disciplínou Baníku, tentokrát přinesl je tři body zásluhou 8. místa Veroniky Sukové (9,06 m). Velmi úspěšné byly také běhy na střední tratě. Dříve startovala Monika Trávníčková v běhu na 800 m. V průběhu závodu udržovala tempo na úrovni 5. - 6. místa, i když často ve druhé dráze. V závěru dokázala zrychlit a doběhla na výborném čtvrtém místě v čase 2:40,05 min.. O příčku lepší doběhla Karolína Hrubá. Původně měla běžet 800 m, protože však družstvo potřebovalo obsadit běh na 1500 m, nastoupila na start této tratě. Také ona vsadila na rovnoměrné tempo zhledem k tomu,že tuto délku neběhá. Dle plánu zrychlila 250 m před cílem a v cíli před ní byly dříve jen dvě závodnice. Dosáhla času 5:28,83 min.

Ostatní disciplíny již nebyly tak úspěšné. Sprinterky na 60 m nebodovaly, v běhu na 150 m také ne. Barbora Plzáková, Jana Lindová a Adéla Klečková zůstaly za bodovanými místy. Klečkové se podařilo bodovat v běhu na 300 m,v němž obsadila sedmé místo časem 47,42 sec. Veronika Sládková si vzpomněla na mladší roky a běžela doplňkově 100 m překážek. Čas 19,82 sec. byl jen 0,04 sec. od bodu, když doběhla jedenáctá. Tuto disciplínu nemohla běžet Anna Štvánová. Přesunutím výšky do vzdálené nafukovací haly ve stejném čase to nebylo možné. Výškařky nejvíce trpěly chladem, jejich výkony byly horší než obvykle. První závodnice skočila 150 cm, dalších sedm zdolalo výšku 145 cm. Mezi nimi byla i Štvánová, větším počtem pokusů obsadila společně šesté místo s dalšími dvěma závodnicemi. Před výškou absolvovala ještě dálku.V ní byla devátá výkonem 437 cm. Smůlu měla Veronika Svobodová. O pouhé tři cm na 11. místě nedosáhla na bodované místo. Nedařilo se v dešti Barboře Plzákové, skočila jen 393 cm a to stačilo jen na 19 místo. Do výčtu chybí jen běh na 200 m překážek.I když Klára Matysová běžela dobře, časem 37,38 sec. na bod nedosáhla.

Některé disciplíny Baník neobsadil a tak v konečném součtu získal 53 body. To stačilo na 8. místo. Mimo dvou závodnic zůstávají atletky Baníku v této kategorii i další rok, takže postavení družstva nadějné.