Dorostenky Slavoje DDM Tachov vstoupily do ligové soutěže v basketbalu dvěma prohrami.

Slavoj DDM Tachov – WBA Sparta Praha B 55:84.

V prvním zápase letošní sezóny byla znát nerozehranost domácího družstva. „Nepodařila se zajistit účast na žádném přípravném turnaji a děvčata hrála soutěžní zápas naposledy v květnu,“ posteskl si trenér Zdeněk Hnát. Slavoji se nepovedla především první čtvrtina, kde získala WBA (Basketbalová akademie Jiřího Welsche) Sparta rozhodující náskok. „Nejslabší byla úspěšnost střelby. Jakoby na soupeřově koši byla položená deska,“ viděl příčiny špatného začátku tachovský lodivod a dodal: „Postupně se ale tým začal zlepšovat a hrál to, co předváděl na tréninku – rychlost, dobrou střelbu a vůli neprodat kůži zadarmo.“

Ve druhém poločasu hrál s favoritem vyrovnanou partii. Ztráta z prvního poločasu byla ale příliš veliká.

Sestava Slavoje a body: Hnátová 12, Pisková 10, Slowiková 10, Biháriová 7, Kovářová 6, Šandová 4, Vašíčková 4, Quachová 2.

Slavoj DDM Tachov – Aritma Praha 50:77.

Druhý den se ve sportovní hale představil další tým s velkou basketbalovou tradicí a rozsáhlou hráčskou základnou. Velmi slibný začátek (1.čtvrtina 14:14) však hráčky nedokázaly udržet. „Děvčata hlavně špatně bránila střelbu za tři body a v poločase prohrávala o šestnáct bodů,“ viděl příčiny nepříznivého stavu Hnát. Zlepšený nástup do druhého poločasu přinesl snížení na deset bodů, ale v závěru hostující tým, po chybách domácích v přihrávkách, trestal z rychlých protiútoků.

Sestava a body: Hnátová 17, Slowiková 13 (3 x za tři body), Pisková 12, Kovářová 7, Macáková 1, Biháriová, Quachová, Šandová a Vašíčková.