Rozběhla se vlna virtuálních závodů, ve kterých se běžci a běžkyně mezi sebou utkávají na dálku tak, že si sólově zaběhnou v určeném časovém období shodnou trasu a do společné databáze pak zanesou dosažený čas.

To je jedna varianta a podobným způsobem se uskutečnila například i populární Velikonoční desítka ve Stříbře alespoň pro převážně dětské běžce. Trojice organizátorů z Baníku Stříbro Vladislav Moravec, Alexandr Matulka a Roman Mužík vyznačila fáborky populární trasu ze stadionu malebným údolím řeky Mže do Butova a zpátky, připravila informace, propozice a pro děti ceny a diplomy. Pod novým vtipným názvem Karanténní Velikonoční desítka se tak závod alespoň v provizorní podobě uskutečnil.

Senioři v Černošíně dostali vitamíny
FOTO: Senioři v Černošíně dostali vitamíny

Jiné veřejné běžecké závody už takové ´štěstí´ nemají. Příští sobotu se měl uskutečnit devítikilometrový Běh ke zřícenině v Přimdě. Ale stejně jako před ním Memoriál Josefa Machta, Běh přes Pepíkovo lávku či Běh do vrchu ve Stříbře se neuskuteční. „Vzhledem ke stále nejasným pravidlům pro pořádání běžeckých závodů se pořadatel rozhodl tento závod zrušit,“ informuje hlavní organizátor seriálu Běžec Tachovska Jiří Trávníček, ale to, že se začíná blýskat na lepší časy, potvrzuje jinou zprávou: „Mám informace od pořadatelů, že KERMI běh, který se měl původně konat minulý pátek 1. května, se neruší, ale bude posunut na červenec.“

Útulek se stará o čtyři křížence bullů.
O psy typu bull veřejnost zájem nejeví. Přitom jsou inteligentní a dobrosrdeční