Část výtěžku z běhu půjde do Tachova do Útulku U Šmudliny a druhá část pak do útulku Pro psí voči do Dýšiny.

Akci společně připravují organizace Rozběháme Česko a Běhejme a pomáhejme útulkům. Jde o třetí ročník konaný v Plzni. Více uvedl pořádající Petr Sokolík. „My už takto pomáháme pět let, ale v Plzni je ta akce potřetí. Za celou dobu jsme pro celkem jednadvacet útulků nasbírali už více než milión korun. Za tyto peníze si útulky zajistily potřebné věci pro provoz,“ uvedl Sokolík.

Sobotní běh se bude konat v Borském parku v Plzni, na účastníky čekají dvě trasy, pěší i chodecká. „Chtěli jsme vyjít vstříc všem, nepoběží se na nějaký čas, nikdo nebude na stupni vítězů. Smyslem akce je jednak pomoc útulkům a pak, aby se účastníci proběhli či prošli se svými přáteli. Startovné sto korun se dává u registrace do kasičky, děti do patnácti let neplatí,“ vysvětlil Sokolík.

Tachovský útulek už s organizací jednou spolupracoval. „Je nám ctí, že bylo už podruhé rozhodnuto, že akce Během pomáháme útulkům, pomůže právě našemu útulku v Tachově. Pořadatel sleduje naši práci a ví, že ji skutečně děláme na maximum. Vážím si toho, když je naše snaha oceněna. Budeme rádi, když se na akci zviditelníme a třeba se k nám někdo přijde podívat a adoptuje si pejska. Pokud se podaří vybrat dobrovolné vstupné, moc nám to finančně pomůže. Na akci se moc těším já i mí kolegové,“ říká provozovatelka tachovského útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová.

Registrace závodu je naplánována na 16. hodinu, start potom v 17 hodin. Bude také ukázka psí agility, rozcvička i prezentace útulků.

Mraveniště přestavilo dětem z tachovských základních škol  zájmové kroužky které připravilo pro letošní rok.
Mraveniště dětem představilo kroužky