Hokejový klub Buldoci Stříbro má za sebou velice úspěšnou sezonu, kdy tým mužů postoupil do elitní skupiny Krajské soutěže Plzeňského kraje v ledním hokeji. Buldoci nazahálí ani v tomto období. První tým hraje první ligu v inline hokeji a věnuje se mládeži. O chodu klubu si Deník povídal s předsedou Buldoků Pavlem Bobrem.
Hokejová sezona skončila postupem A týmu do elitní skupiny krajské soutěže. Je tedy důvod ke spokojenosti?
Je. Spokojenost ovšem nezůstává  v pocitu příliš dlouho. Z úspěchu se těšíme jen dočasně, jelikož víme, kde nás bota tlačí. Vylepšit obrannou fázi a post kvalitního druhého gólmana. To jsou úkoly pro další období.

Jak vidíte do budoucna vystoupení mládežnického týmu?
Hokejový tým v současné době v soutěži nemáme, protože ta je věkově náročná a my nemáme tak širokou základnu.
Hokejovou sezonou skončila jedna část činnosti. V jakých soutěžích se Buldoci objevují v nastávajícím období?
Přestože naše založení bylo inspirováno jen ledním hokejem, nedlouho poté jsme začali pošilhávat po náhradním programu, který by se hodil po rozpuštění ledové plochy. Naskytla se možnost instalace inlineové plochy pro využití stávajícího víceúčelového hřiště. Na to konto jsme přihlásili družstvo mužů do ligy v inlinu. Vzhledem k výkonnosti žáků v hokeji jsme se raději rozhodli pro pravidelnou soutěž hokejbalovou, která je mimo jiné velice populární…
…Má velké možnosti věkového rozpětí, které nám některé problémy řeší.

Jste spokojeni se zázemím, které vám dává stadion na Baníku?
Zázemí, které nám poskytuje sportovní organizace Baník je sice dobré, ale finanční vyrovnání služby, která je nám poskytnuta, by mohlo být lacinější.
Proč jste se rozhodli hrát in line hokej – soutěž, když nemáte doma zázemí. Nešlo vyjednat nějakou výjimku?
Jak jsem se již zmínil dříve, hledali jsme náhradní program, který by umožnil alespoň nějaké herní využití blízké lednímu hokeji na našem hřišti ve Stříbře. Našli jsme tedy inline, ale chybička se vloudila v tom směru, že mistrovské utkání se musí sehrát na ploše pod střechou. Bohužel plocha při nepřízni počasí klouže a nelze hrát! Výjimka nelze udělit, bohužel.

Co od soutěže očekáváte, s jakým umístěním budete spokojený?
Je to další možná příprava na nadcházející novou soutěž v ledním hokeji. Jakýkoliv výsledek kromě posledního místa je úspěchem, neboť všichni soupeři jsou reprezentanti krajských přeborů a druhých lig, včetně lig juniorských. Kvalita soupeřů je zaručená. To k nabytí nových zkušeností ve hře rozhodně není ke škodě.

Pracujete v tomto období s mládeží, jakých soutěží se zúčastňují?
V mládežnických kategoriích máme v hokejbalové soutěži hned dvě družstva. Mužstvo starších žáků je účastníkem MČR skupina západ, kde měří síly s kluky ze západních Čech (Plzeň, Kralovice, Litice, Třemešná, Dobřany a CSKA Karlovy Vary) a nevedou si vůbec špatně. Druhým družstvem je přípravka mladších žáků, které je nasazeno do krajské soutěže. Rovněž tento tým se střetává  s celky Plzně, Třemešné, Bělé, Písku a Blatné. Hrají turnajově v deseti kolech. Obě soutěže probíhají od září do května až června.

Jste spokojený se spoluprací s Městem Stříbro.
S městem spolupracujeme, jelikož nám přispívá na činnost. Náš klub na oplátku pomáhá s organizací různých akcí pro děti, nebo pořádá charitativně exhibiční utkáních. Výtěžek je pak poukázán na konta občanů města, kteří ho požádali o pomoc. Rovněž se klub zúčastňuje spouštění zimního provozu a nebo přechodu na letní inline provoz předěláním povrchu mrazícího na plochu inline.

Jak je využívaná v současné době plocha kluziště?
Plochu využívají rekreační bruslaři a klubem HC Buldoci, neboť zatím žádný z hokejových klubů v okolí Stříbra nenašel odvahu začít s inline bruslemi. Ale vytváříme prostor pro ty, kterým se hra líbí, dvěma turnaji pro šest mužstev stříbrských borců, kteří to zkouší. Tak doufáme, že tento týden začne rozvíjet svojí činnost pravidelnou přípravou také nově vzniklý  hokejbalový tým mužů, který má chuť, užít si s hokejkou hezké chvíle mezi mantinely.

Co by vám udělalo nejvíce radost. Je to zastřešení plochy. Je nějaká šance a pokud ano, v jakém časovém horizontu vidíte zastřešení plochy?
Velkou radost mně a určitě i všem, by rozhodně udělalo vylepšení této nedokončené stavby, která by poskytovala hokejové zázemí (šatny), střechu (nepříznivé počasí) a také údržbu ledové plochy (rolba) na lepší úrovni. Myslím si, že dotažením ke zdárnému konci této akce, by byla moc potřebným počinem. Kdy by to mělo být si neodvažují říct.