V dohrávce Mistrovství České republiky skupiny jih, západ starších žáků v hokejbalu se stříbrští Buldoci poradili přesvědčivě s SK Suchdol v poměru 10:2 a už dnes cestují na finále do Opavy.

Soupeř dojel do Stříbra značně oslabený, když po sobotní porážce s Plzní ztratil možnost přeskočit Buldoky na druhém místě. Ovšem byl to on, kdo se dostal do vedení. „Byl to lobem nahozený míček, který přeskočil brankáře Bubeníčka. Na začátku šesté minuty srovnal Berčík a o 75 vteřin později přidal vedoucí branku. Do konce třetiny se ještě trefili od modré Marek a Hrad," viděl první část utkání trenér Buldoků Václav Šůcha.

Ve druhé třetině soupeři postupně začaly odcházet síly a hrálo se převážně v jeho obraném pásmu. V brance hostí nahradil Jiráčkovou benjamínek Šebesta, který zdatně odolával spršce střel stříbrského celku. Přesto nedokázal zasáhnout proti dvěma gólovým střelám Lokajíčka a jedné Kalčíka.
Hostům se podařilo snížit v poslední části hry, ale domácí si v poklidu výhru pohlídali, když třemi brankami Berčíka, Šilhána a Mužíka, zakulatili výhru na konečných 10:2.

„Zápas už nic neřešil. Trochu mě mrzelo, že soupeř přijel pouze se šesti hráči a dvěma brankáři, takže nás moc neprověřili," posteskl si stříbrský kouč. „Všechny kluky přesto musím pochválit, především za celoroční výkon. Sice jsme si několika zápasy, trochu zkomplikovali cestu do finálového turnaje nejlepších deseti týmů z celé republiky. Postupem jsme ale splnili náš letošní cíl. Případný úspěch ve finálovým turnaji v Opavě bude už jen bonusem letošní sezony. Samozřejmě se budeme snažit o co nejlepší umístění," dodal spokojený Šůcha.

HC Buldoci Stříbro – SK Suchdol nad Lužnicí 10:2
Třetiny: 4:1, 3:0, 3:1. Branky a přihrávky: Berčík 3+2, Mužík 1+4, Lokajíček 2+0, Hrad 1+1, Kalčík 1+1, Šilhán 1+1, Marek 1+0. Střely: 45:17. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 20.

Buldoci: R. Bubeníček (Sládek) – Šilhán, Lokajíček, Šůcha, Hrad, Kopet, Marek – Bárta, Berčík, L. Bubeníček, Kalčík, Kopf, Krejčí, Mužík, Rejda, Svoboda, Tintěra.