Přihlásit se mohou také cyklisté z Tachovska, jedna ze zastávek je právě v našem okresním městě. Organizátoři připravili pět tras, z nichž ta nejdelší povede z velké části přes Tachovsko. Občerstvovací zastávka bude v Tachově.

Nejkratší trasa měří 20 kilometrů a povede rovinatým terénem v okolí Pirku a Weidenu. Trasa o délce 41 kilometr vede po okolí Weidenu a Vohenstraussu. Další trasy přivedou cyklisty do německé části Českého lesa, do Oberpfälzer Wald. Jedna měří 85 kilometrů a jedna 130 kilometrů. Nejdelší a nejnáročnější trasa má 175 kilometrů a cyklisté se po ní dostanou na Tachovsko – pojedou přes hraniční přechody Rozvadov a Pavlův Studenec, zastávka bude v Tachově.

Start a cíl Pirker Zoigl Tour je u základní školy v Pirku, pro nejdelší trasu od 7 do 8 hodin, pro ostatní od 7 do 10 hodin. Předem přihlásit se je nutné právě pro nejdelší trasu. Přihlášky najdete na internetové adrese www.vcc–pirk.de, případně můžete zavolat na telefonní číslo 732 305 345 (p. F. Havel). Přihlásit se mohou jednotlivci, i neregistrovaní v cyklistických klubech, případně skupiny. Ty dostanou prémii v podobě piva. Loni se Tour zúčastnilo přes 800 lidí.