„Je to na začátku sezony pěkné umístění a hned i bodový náskok,“ okomentoval její trenér Josef Míka.
„Dalším závodem, kterého se dcera zúčastnila, byl první závod Chodského Čakanu v Domažlicích. Zde opět startovala v kategorii junior. Byla velká konkurence, přesto se i zde Janě dařilo a dojela na pěkném sedmém místě. To je pro ni velký úspěch. Sice si postup do A finále musela vyjezdit z B finále, ale nakonec jsme velice spokojeni a doufáme, že se tyto úspěchy budou opakovat a Janě se letos bude dařit,“ dodal.
S přibývajícími úspěchy se týmu kolem mladé závodnice daří shánět i podporu. „Startovné zaplatil děda Jany Antonín Husák, s další podporou přišli – a my jim velice děkujeme – Vladislav Trávníček, Robert Cvačka, Robert Terela, Petr Šťástka, Pavel Tumpach a Václav Karnolt,“ vyjmenoval otec závodnice.

Zatímco dosud Jana startovala se Škodou Felicia, mistrovství republiky juniorů pojede zřejmě se Škodou Fabia. S podporou Stanislava Šedivce a v Německu žijícím Alexanderu Schärtlovi a Martině Kaduchové, se podařilo najít vhodné vozidlo a vše potřebné zařídit.
„Také jsme našli i více času na trénování, bylo to i díky tomu, že jsme vozidlu věnovali dost času před novou sezonou. Moc lidí by asi nevěřilo, jak může třináctiletou dívku bavit pohybovat se v dílně a pomáhat při opravě závodního auta. Trénovali jsme zrychlení průjezdu zatáček, brzdění levou nohou, to zvládla za pár minut, a byl jsem překvapen a mohl jen tiše závidět, že jí to hned tak dobře šlo,“ dodal Míka.

Ilustrační foto
Derby nabídlo svižný a líbivý fotbal