Druhé kolo Tachovského poháru v nohejbalu družstev přineslo dramatická utkání.
Ve Stříbře se proti sobě postavila první dvě družstva z loňské sezony, B. Stříbro a D. Studánka. Podle očekávání to byl boj na ostří nože. Početná divácká kulisa byla zvědavá, jak se vyrovná Baník s faktem, že spolu nemůže hrát nejlepší dvojice minulého ročníku Tolar a P. Oktábec. K utkání byl delegován rozhodčí s extraligovou licencí Karel Oktábec st., který měl na obou stranách své favority. Za Baník hrál jeho bratr Pavel a na straně Dynama syn Petr Oktábec. A nutno říci, že zejména domácí mu roli rozhodčího neusnadnili. Baníku chyběl zraněný Spievak a na druhé straně posila Dynama z Plané Kliment. Domácí nezvládli úvod utkání a lehce prohráli obě dvojky. V dalším průběhu se zvedli a po vyrovnaných zápasech, které se rozhodovaly v koncovkách setů už žádný bod neztratili vyhráli 4:2 s poměrem setů 8:6. Poslední trojku vyhrálo Stříbro 2:1 (10:9, 8:10, 10:9). Vývoj utkání 0:2,4:2.


„Soupeř začal velmi dobře a vyhrál obě první dvojky. V tu chvíli jsme již nedoufali v plný bodový zisk. Kdyby mi někdo za stavu 0:2 řekl, že i bez Pavla Oktábce vyhrajeme obě trojky a poté i celý zápas, tak bych mu nevěřil. Ale po úvodních prohrách jsme podali bojovný výkon a utkání jsme, někdy i se štěstím, dotáhli do vítězného konce," hodnotil utkání trenér Baníku Petr Tolar. Jeho protějšek Jaroslav Mach řekl: „Zápas jsme si prohráli sami v poslední trojce. V rozhodujícím setu vedeme 9:8 a neproměníme dobře připravený útok a vzápětí zkazíme nahrávku. Toho zkušená sestava Baníku dokázala využít. Na odvetu se připravíme lépe a porážku Baníku vrátíme."


Baník: Pavel Oktábec, Tolar, Klauber, Hurtl, Dedek.
Dynamo: Marcínek, Petr Oktábec, Toman, Toman ml., Mach.


V Plané domácí SKP hostilo rezervu Baníku Stříbro. Domácí nastoupili pouze se čtyřmi hráči, a jak se později ukázalo, tak absence Marka Rožnaje byla v utkání znát. Baník Stříbro již přivezl posilu z Tachova Jana Košťála st. a jeho zkušenosti na hřišti i trenérské pomohly k výhře Baníku. Utkání bylo ze začátku vyrovnané, zejména nově složená dvojice Lazorka, Bušina hrála velmi dobře a obě svá utkání vyhrála. Před závěrečnými zápasy byl stav 2:2, ale to konečně dorazila jednička Baníku B Milan Šichtanc a zbývající dva zápasy pomohl stříbrskému družstvu vyhrát.
Vývoj: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.


„Vítězství se nerodilo lehce, překvapila nás první dvojka domácích. Ale byli jsme lepší v trojicích a tak závěr zápasu jsme si pohlídali i díky neskutečným kraťasům Honzy Košťála a dobrému výkonu Milana Šichtance," hodnotil zápas vedoucí družstva Baníku Richard Beneš.
Planá: Lazorka, Zajíček, Bušina, Kortus.
Baník B: Budek, Freiberg, Nováček, Beneš, Košťál st., Šichtanc.


Výsledky: TJ Lesná Junior – Sj. Ch. Planá 0: 6 (2:12), M+M Studánka – TJ Lesná 3 3 (7:7), SKP Planá – B. Stříbro B 2:4 (5:8), B. Stříbro – D. Studánka 4 2 (8:6).

Miroslav Klauber