Před několika dny se totiž na trati Terénu sv. Petra uskutečnil Novoroční motokros, kterým AMK Stříbro zdařile pokračuje v unikátní tradici prvních světových motokrosů roku.

Známost akce se postupně dostává mezi sportovní veřejnost. Řada jezdců již automaticky ve svém závodním kalendáři rezervuje začátek ledna pro tento prestižní duel na klasické přírodní trati.

Důvtipnější čtenář z předchozího odlehčeného komentáře pravděpodobně poznal, že novoroční motokros ve Stříbře je hlavně „srandamačem“, ze kterého moc slávy nebo mistrovských titulů nekouká. Jde o přátelské setkání jezdců, pořadatelů a fanoušků, které začíná syrovým zápolením na trati a končí družbou v teple klubovny.

Tentokrát nebyl pro aktivní účastníky „srandamač“ žádná legrace. Pořadatelé připravili náročnou trať s hlubokou orbou a mohutnou závlahou. Povrch byl i díky teplotám výrazně nad bodem mrazu natolik bahnitý, že část jezdců byla pokryta nánosem bahna již před začátkem klání, zbytek pak okamžitě po prvních absolvovaných metrech. Během nájezdu do druhého okruhu své miláčky nepoznávali už ani jejich dlouholetí rodinní příslušníci.

V prostorách Základní školy Zárečná se uskutečnila tradiční modelářská výstava. Ta navíc oslavila 110 let od vzniku autobusové dopravy v České republiky.
FOTO: Výstava oslavila vznik veřejné dopravy

Samotní motokrosaři se mezi sebou taktéž nepoznávali a postupně do jednoho přešli k závodní taktice tzv. na husitu, což znamená, že bojujete proti všem. Situace se s každým kolem stávala nepřehlednější i pro časoměřičský sbor.

Pořadatelé z AMK Stříbro děkují všem jezdcům za účast a srdečně je zvou na jarní trénink. Zároveň se touto cestou klub omlouvá pilotům, u kterých se nepovedlo díky nečitelným zádovým číslům přesně stanovit jejich pořadí, i když to není pro novoroční přátelské zápolení důležité.

Miroslav Šimek