Nová hvězdička Stříbrské atletiky Andrea Gabrišková se konečně dočkala své první individuální medaile, když potvrdila roli favoritky v běhu na 300m starších žákyň a časem 43,71 se stala Mistrní Plzeňského kraje. Zároveň přidala stříbrnou medaili na 60m časem 8,27. Těmito časy se zařadila okolo 10. místa v ČR a přiblížila se svému snu, účasti na halovém Mistrovství ČR žactva.

Kompletní medailovou sbírku si z Prahy veze Veronika Třísková. Tu bohužel těsně před závody přibrzdila v přípravě nemoc, což se projevilo především u běhů. Přesto si v běhu na 150m doběhla pro zlatou medaili v čase 20,16 a pro bronzovou v nejkratším sprintu na 60m za 8,31. Nejkvalitnější výkon nakonec předvedla ve své nejoblíbenější disciplíně dálce, kde výkonem 520 cm jasně potvrdila nominaci na Mistrovství ČR. Vzhledem k prodělané nemoci Veronika absolvovala pouze dva pokusy a výkon 520 cm stačil na stříbrnou medaili.

Český halový rekordman na 800m Jakub Davidík zatím letos ke své hlavní disciplíně ještě nenastoupil. V Praze pouze testoval svoji rychlost a potvrdil, že je na sezonu připraven výborně. Suverénně vyhrál běh na 150m (18,15) a 300m. Zde časem 37,51 suverénně vede žákovské halové tabulky.

O poslední medailový zápis se postarala štafeta starších žáků ve složení Novák-Gabriško-Andrle-Davidík. Ti v běhu 4x200m vybojovali bronzové medaile.
Ostatní, především mladší závodníci a závodnice, na medaile zatím nedosáhli. Ale pokud jim budou vzorem jejich starší tréninkoví partneři, i oni se v příštím roce určitě dočkají. Ve skoku dalekém se představila Zuzana Löblová a Eva Suchánková. Obě se ve velké konkurenci 24 závodnic dostaly do užšího finále mezi osm nejlepších a zaznamenaly nové osobní rekordy, Zuzana Löblová 434 cm a Eva Suchánková 439 cm. Zuzana Löblová navíc přidala čtvrté místo ve vrhu koulí.
Mezi staršími žáky se představil Michal Novák. Na 800m zaznamenal čas 2:50,12 a 9,42 na 60m. Další starší žák Miroslav Gabriško v závodě na 60m zaběhl čas 8,95 a ve skoku dalekém skočil 452 cm. A posledním starším žákem je Radek Andrle. Na 60m si vyrovnal osobní rekord za čas 8,31. A další osobní rekord přidal na 150m. Zde prolomil bariéru dvaceti vteřin a jeho nový nejlepší čas na této trati je teď 19,85.

Mile překvapila v běhu na 800m mladší žákyně Nikola Poláková. Časem 2:52,19 si vytvořila nový osobní rekord a obsadila osmé místo.
Vrchol žákovské halové atletiky proběhne o víkendu 4. a 5. března v Praze, tedy dnes a zítra, kde se uskuteční Halové Mistrovství České republiky. Na něm si svými výkony zajistili účast Jakub Davidík, Andrea Gabrišková, Veronika Třísková a Štěpán Trávníček.