Češi budou mít v Buenos Aires zastoupení v 19 sportech – nejvíce v atletice, plavání, cyklistice a basketbalu. Mladé výpravě se v Argentině zatím rozhodně daří. Za šest dní trvání Olympijských her se můžou sportovci pochlubit sedmi medailemi, včetně jednoho zlata, které po skvělém výkonu v plavání na 100 metrů volným způsobem získala Barbora Seemanová.

Během dnešního dne se v Buenos Aires představí také reprezentant z Tachovska, který již několikrát dokázal, že se s ním rozhodně musí počítat a to nejen v jeho kategorii.

Davidík se představí dnes a čeká na něj první kolo běhu na 800 metrů. Druhé kolo běhů je naplánováno na pondělí. Časy z obou běhů se budou sčítat a ukáží finální umístění. „Věřím, že poběžím rychle. Tréninky se mi tady běhaly všechny skvěle, tak snad se to potvrdí i v závodě. Je tu skvělá atmosféra jak českých, tak ostatních fanoušků z jiných států,“ popisuje přímo z Argentiny Jakub Davidík.

Ti, kteří by chtěli vidět Jakubovo výsledek co nejrychleji, mohou sledovat živý přenos na televizním kanálu Eurosport 2, kde bude první kolo běhů na 800 metrů k vidění. Davidík by měl startovat přibližně kolem desáté hodiny večerní českého času.

O výsledcích a případných úspěších Jakuba Davidíka v Buenos Aires budeme samozřejmě i nadále informovat na stránkách Tachovského deníku.

Korálovec bukový se letos objevil v hojnějším množství, než je obvyklé. Lidé si jej mohou plést s kotrčem.
Na západě Čech se objevuje spíše vzácný korálovec