A tak už ani nepřekvapí, že Kuba pokořil v sobotu další rekordní čas. Vlastně překonal svůj vlastní nejlepší žákovský čas v halovém běhu na 1000 metrů.

V hale v pražské Stromovce se konalo mezikrajské atletické utkání, ve kterém nejen Davidík, ale také několik dalších atletů Baníku Stříbro reprezentovalo Plzeňský kraj. A právě v závodu na jeden kilometr se očekával Jakubův útok na rekordní čas. Očekávání mladý závodník splnil, systémem start-cíl porazil všechny svoje soupeře a cílovou pásku přeťal v rekordním čase 2:28,86 minuty.

Trenér Alexandr Matulka je pochopitelně s časem spokojen. „Ale osobně tento výkon zas tolik nepřeceňuji, protože jeden kilometr je nemistrovská trať,“ vysvětlil Deníku. „Ale i tak je to druhý český nejrychlejší čas v hale za rok 2017 napříč všemi kategoriemi, tedy i v rámci kategorie mužů,“ poukázal na skvělý Jakubův výsledek trenér.

Pro momentálně zřejmě nejslibnější naději stříbrské a prakticky i české atletiky se jednalo o jeden z posledních závodů v žákovské kategorii. Od 1. ledna už bude Davidík startovat mezi dorostenci. První dorostenecké závody jej čekají na přelomu ledna a února.

Kromě zmíněného rekordu se stříbrským atletům v barvách Plzeňského kraje podařilo na sobotních závodech vyhrát také štafetu na 6x200 metrů, když za kraj v této štafetě startovali stříbrští Matyáš Krejčí, Klára Sobotková a Jakub Davidík.