Opět v tomto závodě nechyběla tachovská Jana Míková, která byla po čtyřech kolech seriálu průběžně na celkovém druhém místě.

„Je jasné, že Jana byla nervózní a nejen ona, ale i rodina a přátelé. Každý ví, že v posledním závodě jde o vše a bodové rozdíly do posledního závodu nebyly moc velké,“ uvedl trenér a otec v jedné osobě Josef Míka.

Jedna chyba proto mohla znamenat propad v pořadí. Nicméně, rozjížďky se Janě povedly, ovšem pouze dvě, ve kterých obsadila druhé a třetí místo. „V jedné se bohužel z neznámých důvodů vypnul odpojovač a zbylo pouze poslední místo. Díky tomu závodnice nastupovala do finálové jízdy na jednom z posledních startovních míst, a konečné místo v cíli bylo šesté,“ uvedl dále trenér.

Takové umístění by ale nestačilo k získání celkového druhého místa. Svoji roli sehrálo také štěstí, kdy Janin hlavní soupeř Jiří Matejka junior (syn organizátora celého seriálu), měl v posledním kole poruchu na vozidle a nedokončil závod. „Vše tedy nakonec dopadlo pro Janu dobře a se 70 body obsadila celkově druhé místo v zimním poháru.“

Mladá tachovská závodnice má před sebou další plánované závody. Budou to soutěže v dubnu v Domažlicích a Sedlčanech. „Na tyto závody musíme opět naše vozidlo Škoda Felicia opravit, posledních pět závodů se na autě hodně podepsalo, tak je třeba vše dát do pořádku. Také, jelikož už Jana dosáhla věku třinácti let, může startovat na mistrovství republiky v juniorské kategorii. Zatím je to pouze plán a sen, tento krok by byl opravdu náročný, a proto nejdříve se na tyto závody chceme zajet podívat a zjistit, co vše bude třeba,“ dodal Míka s tím, že některé ze závodů republikového mistrovství se už jezdí také na zahraničních tratích.