I přes nějaké ty karamboly a neúspěchy se ovšem Jája dočkala zasloužené odměny, kterou si v závěru letošní sezóny vybojovala. Ke konci žáří se jel poslední závod Hobbyrallycrossu v Sedlčanské kotlině.

Zde opět Jana dokázala, že jí v hrudi buší srdce závodníka a vyjela si první místo. Jelikož se jednalo o poslední závod této sezóny, došlo i na celkové vyhlášení. Míková po všechny závody nedávala soupeřkám velké šance a tak se dočkala i v celkovém vyhlášení 1. příčky pro sezónu 2018 v kategorii žen do 1400.

Stupně vítězů:
1. Jana Míková
2. Lucie pěkná
3. Martina Marouškova

Pro tento rok Jáju a její tým čekají aktivity, které již nejsou o závodění, nýbrž o propagaci Jájacross-teamu Tachov, ale i rallycrossu jako sportu, který rozdmýchává neskutečné emoce. Tento měsíc Jana absolvuje Rallycrossovou akademii, díky níž by se měla příští sezónu postavit na start MMČR v kategorii Junior N1400. V uskutečnění tohoto přání by mělo pomoci i členství v Slipstream Racing team. Za další úspěch tohoto roku považujeme pozvání na výstavu Racing Expo v Praze, která se konala v říjnu na výstavišti v Letňanech. Pak se Jája a její stáj plná burácejích koní začne připravovat na další sezónu. Snad jí přinese spoustu dalších úspěchů.

Josef Míka

Ilustrační foto.
Někomu se hodily pneumatiky z náklaďáku