Z Lukostřeleckého klubu Tachov se zúčastnili čtyři závodníci. Kristýna Drapáková a Jana Šmejkalová v kategorii mladších žákyň, Kateřina Drapáková v kategorii ženy a Jaroslav Šmejkal v kategorii muži.

V silné konkurenci skončila v kvalifikaci Kateřina Drapáková na 12. místě a Jaroslav Šmejkal na 23. místě. V kvalifikaci skončila mladší žákyně Jana Šmejkalová druhá a Kristýna Drapáková čtvrtá.

Pak ale v eliminačních soubojích bylo vše jinak. Kristýna Drapáková zvítězila 6:0 nad Kristýnou Mužíkovou z klubu Lukostřelci Českého lesa a postoupila do finále o zlatou medaili. Jana Šmejkalová prohrála po dramatickém souboji s Anetou Procházkovou z Libichova o jeden bod. Dále jí čekal souboj o bronzovou medaili. Tu si už nenechala vzít a zvítězila nad Kristýnou Mužíkovou 6:2.

Skauti přijeli obdivovat opevnění u Kladrub
Skauti přijeli obdivovat opevnění u Kladrub

O největší drama se ale postarala Kristýna Drapáková v souboji o zlato. Nezačala dobře a prohrávala 0:4. Pak ale vyrovnala na 4:4 a v závěru porazila Anetu Procházkovou 6:4. Byl to krásný napínavý souboj, kde Kristýna ukázala, že se nesmí vzdát, že musí bojovat o každý bod, a to se jí vyplatilo. Zvítězila a stala se Přebornicí České republiky mladších žákyň holých luků v terčové lukostřelbě.

Lukostřelecký klub Tachov tak opět dobře reprezentoval město Tachov. Jeho členové podali pěkné výkony a patří jim poděkování a uznání.

Juran Jaroslav, trenér a předseda klubu

Ilustrační foto
Ze staveniště ukradl naftu