Dorost a juniorské kategorie měli svoje Mistrovství České republiky v halové atletice stejně jako ostatní kategorie v Praze. Oddíl atletiky TJ Baník Stříbro měl své zástupce v kategorii juniorek, svými výkony se nominovaly Lucie Davidová a Veronika Matulková.

První den startovala Lucie Davidová. Postavila se na start běhu na 3000 m. Po jejím dobrém výkonu na krajském přeboru s trenérem počítali se zlepšením času. Protože však Lucie nemá rychlostní předpoklady, použili taktiku rovnoměrného běhu. Po startu se zaměřila na běh na pozici okolo sedmého místa. Čas běhu byl na plánované úrovni, takže se postupně dostala na šesté místo. Stahovala před sebou Šimečkovou ze Sušice, ta však její útok v posledním kole odrazila. Velmi dobré šesté místo a čas 11:15,65 min., kterým zlepšila osobní rekord o šest vteřin, jsou dobrou motivací pro další trénink.,

V neděli měla svůj závod Veronika Matulková. Závodila v trojskoku a chtěla prolomit hranici 11 m, kterou se jí zatím nepodařilo skočit. Měla však smůlu. První dva pokusy přešlápla a zbyl jí jen jediný. Nervy pochopitelně pracovaly, ale Veronika se plně soustředila a skočila dobrý skok. Hodnota 10,81 m je na úrovni osobního rekordu. Znamenal celkově slušné jedenácté místo. Škoda, že neměla více měřených skoků. Snad tedy v dalších závodech vysněnou hranici jedenácti metrů překoná.

Vladislav Moravec