Závod byl zařazen jako finále seriálu Rock Point Překližka cup 2016. Třináctého ročníku stříbrského závodu se zúčastnilo 69 lezců. Překližka cup ale má daleko více účastníků. „Desátého ročníku seriálu se zúčastnilo 157 bodovaných závodníků nejen z Plzeňska, ale i z Karlových Varů, Prahy a Brna. Celkem v seriálu závodů soutěžilo 334 mladých lezců," informoval za organizátory Miroslav Cvrk.

„Desátý ročník Rock Point Překližka cupu je minulostí. Seriál pěti horolezeckých závodů pro děti a mládež byl zas o kousek úspěšnější, lepší a do svého závodního kalendáře si jej zařadilo zase o něco více mladých lezavců. Kromě již zmíněných 334 soutěžících přišlo více než 700 rodičů, trenérů a diváků. Závod zajišťovalo přes 40 organizátorů, bylo postaveno 50 závodních cest, 1288 krát byly tyto cesty přelezeny. Snědeno bylo asi 860 párků a 80 litrů guláše. Byly rozdány trofeje nejúspěšnějším. Za úžasné poháry děkujeme Jitce Wolfové," zhodnotil Cvrk letošní ročník seriálu.

Třetí adventní víkend patřil finálovému mikulášskému závodu, který si nemohli nechat ujít ti nejlepší. „Osmdesát přihlášených závodníků z celé ČR a známá jména dělala stavěčům cest docela hlavu. Vyladit soutěžní cesty v omezeném prostoru pro různou výkonnost lezců je vždy oříšek. Myslím, že se povedlo. Do posledních chvil se ve čtyřech kategoriích bojovalo o celkové vítězství v seriálu. K prasknutí narvaný boulder byl svědkem senzačních lezeckých výkonů. Beztak čert a Mikuláš měli odměnu pro každého. Připravit a prožít příjemnou sportovní sobotu a předvánoční setkání stejné sorty lidí je bezva. Těším se na další ročník," zhodnotil organizátor s tím, že Překližka cup 2017 začne závodem Maglajz boulder začátkem března 2017.

Vítězové jednotlivých kategorií letošního Překližka cupu: Eliška Čechurová, Theresia Polcarová, Lenka Toužínová, Kateřina Matúšová, Lukáš Jiřina, Zdeněk Štička, Vojtěch Čechura, Dominik Founě.