V sobotu 1. dubna se konaly v zámeckém parku žlebského zámku lukostřelecké závody ve 3D lukostřelbě. Vzhledem k tomu, že Lukostřelci Českého lesa nepodcenili přípravu a společně s Domem dětí a mládeže Stříbro v sobotu 25. března připravili pro děti ve Stříbře v zahradě Mateřské školy Pastýřská malý přípravný závod ve 3D lukostřelbě, se začaly rozšiřovat přihlášky na závody do Žlebů o další děti a tatínky.

Konečný počet přihlášených lukostřelců byl 37. Ihned po skončení stříbrských závodů se začal domlouvat i autobus. Autobusem sice nejeli všichni, ale přesto autobus ze Stříbra v sobotu 1. dubna vyrazil a mezi lukostřelci ve Žlebech zaujal.

Lukostřeleckého závodu ve Žlebech se zúčastnilo celkem 190 střelců z celé České republiky v různých kategoriích s různými luky. Střílelo se celkem na 35 maket zvířat rozmístěných v nádherném zámeckém parku, a navíc vyšlo i překrásné slunečné počasí.

Na trase závodu byli lukostřelci od 10.00 hodin do přibližně 15.00 hodin. Poté, co spočítali a odevzdali bodovačky, si dali oběd a počkali na vyhodnocení, které bylo provedeno poměrně včas.

Nejlepších umístění z našeho lukostřeleckého oddílu dosáhli: Karolína Strapková, 1. místo, Lukáš Obeda, 2. místo, Lukáš Kučerka, 3. místo, Vendula Staňková, 4. místo všichni v mládežnické kategorii minis. Vítězslav Langr byl na prvním místě v kategorii veteráni.

Podrobné výsledky jsou na stránkách www.lukostrelcicl.eu.