Turnaj tradičně pořádal jihočeský ITA Club České Budějovice. Ostatních pět turnajů probíhá na území Rakouska. Nordcup je podle rakouských pravidel a zahrnuje střelbu na 35 maket zvířat s tím, že na každou maketu má střelec možnost tří šípů v případě neúspěchu prvního i dalšího šípu.

Mládež Lukostřelců Českého lesa vyrazila na tento turnaj především kvůli velmi dobrému tréninku.

Při rekordní účasti 244 střelců a dramatickém pozdním nástupu na metu, se ale členové LK Dlouhý Újezd mezi zkušenými střelci z Rakouska, kteří ve startovní listině převažovali, neztratili.

Za krásného počasí obešli 35 zvířat a ve velké většině mládeži z LK postačoval jeden šíp na zásah, čímž získávali lepší body. Parkur maket zvířat trvalo obejít přibližně pět hodin, následoval oběd, čekání na vyhodnocení, ale vyplatilo se.

Na prvním místě žákyň skončila Karolina Strapková z LK DÚ, na druhém místě žáků skončil Lukáš Obeda a na třetím Lukáš Kučerka, oba z LK DLÚ. Dorostenka Zdena Bunková skončila na sedmém místě, což pro ni bylo velkým zlepšením, za celou soutěž dala pouze jeden out. Na velmi pěkném pátém místě se v kategorii dospělých umístil Vítězslav Langr.

Jana Kolihová