Tohoto závodu se úspěšně zúčastnily také dvě reprezentantky z Tachovska.

A sice mladší žákyně LK Lukostřelci Českého lesa Markéta Andrlová a také členka LK Tachov Kristýna Drapáková v soutěžní divizi holý luk.
Halová lukostřelba je disciplína spočívající ve střelbě na terče umístěné ve vzdálenosti osmnácti metrů.

Mladší žactvo střílí na terče o velikosti 80 cm. Závod se skládal ze základní a eliminační části. V základní části, která se střílí celkem na šedesát šípů, se tachovská Kristýna Drapáková vybojovala s nástřelem 465 bodů první místo. Markéta Andrlová obsadila s nástřelem 356 bodů stříbrnou pozici.

Obě závodnice pak postoupily do boje o zlato. V napínavém a vyrovnaném souboji dokázala Andrlová soupeřku z Tachova porazit a vybojovat mistrovský titul v halové lukostřelbě mladších žákyň. Drapáková brala zasloužené stříbro.

„Kristýna ve finále nezvládla psychickou zátěž a soupeřce podlehla 2:6. Je ale velmi krásné, že oba nejcennější kovy získaly lukostřelkyně z tachovského okresu. Za to je potřeba oběma poděkovat. Reprezentují totiž nejen město Tachov, ale i celý okres na výbornou,“ uvedl spokojený Jaroslav Juran, předseda a trenér LK Tachov.

Matěj Ludvík (na snímku) se stal přeborníkem Plzeňského kraje. A to díky umístění v závodě Chodský Čakan, který se na konci ledna uskutečnil v Plzni.
Úspěch. Matěj Ludvík z SSK Staré Sedlo se stal přeborníkem Plzeňského kraje